Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
+ T +

FBA-XXX compile help

Recommended Posts

+T+

 

I have a bug to report.

 

When the banned roms were pulled from the FBA-XXX source by manto the loading text bug also seemed to go away since the 31/08 version.

 

The loading bug text for example in version 02/08 was:

 

Found D:\roms\kof98.zip okay

Found D:\roms\kof98.zip okay

Found D:\roms\kof98.zip okay

Found D:\roms\kof98.zip okay

Found D:\roms\neogeo.zip okay

Found D:\roms\neogeo.zip okay

Found D:\roms\neogeo.zip okay

Found D:\roms\neogeo.zip okay

 

It should just be:

 

Found D:\roms\kof98.zip okay

Found D:\roms\neogeo.zip okay

 

I just tried the 01/09 version with your IPS patch and this bug is back so my suspicion is that its related to the NeoGeo drivers because I did a clean install of your version and the text bug is still present.

 

Can you look into this?

 

BTW Sammaz, those V and M roms in your samsh5sp set are from samsho5 and that makes samsh5sp sound horrible...

Edited by Vegeta

Share this post


Link to post
Share on other sites

i didnt know they were the same...they were billed to me as new sets...sorry if thats true...can someone else confirm this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
i didnt know they were the same...they were billed to me as new sets...sorry if thats true...can someone else confirm this?

You can confirm it by playing the game.

 

Lots of wrong sounds play and lots of the stages have missing music :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prican, I've had another crack at adding IQ_132's code. There were some duplicate lines last time. See if it works now:

 

http://www.thraxen.com/emu1/FBA-XXX_09-01_newsets_FIX2.zip

 

As for matrimnd, does anyone have the v2d and v4d roms from the original dump?:

 

266-v2d 945F8831

266-v4d 393C9A62

 

If so perhaps substituting these for the newer ones in the driver might help the sound problem. I don't have them to hand ATM so I'd be grateful if someone could just put them in their matrimnd.zip and give it a try (just make sure CRC check is off).

 

+T+

 

I have a bug to report.

 

When the banned roms were pulled from the FBA-XXX source by manto the loading text bug also seemed to go away since the 31/08 version.

 

The loading bug text for example in version 02/08 was:

 

Found D:\roms\kof98.zip okay

Found D:\roms\kof98.zip okay

Found D:\roms\kof98.zip okay

Found D:\roms\kof98.zip okay

Found D:\roms\neogeo.zip okay

Found D:\roms\neogeo.zip okay

Found D:\roms\neogeo.zip okay

Found D:\roms\neogeo.zip okay

 

It should just be:

 

Found D:\roms\kof98.zip okay

Found D:\roms\neogeo.zip okay

 

I just tried the 01/09 version with your IPS patch and this bug is back so my suspicion is that its related to the NeoGeo drivers because I did a clean install of your version and the text bug is still present.

 

Can you look into this?

I had to use several files from the 08-02 version to make this build work properly. So it's not surprising that some previously fixed bugs might return. If anyone can give me an idea of how I might go about addressing this then I'll happily take a look. But surely it's not that big a problem is it? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
I had to use several files from the 08-02 version to make this build work properly. So it's not surprising that some previously fixed bugs might return. If anyone can give me an idea of how I might go about addressing this then I'll happily take a look. But surely it's not that big a problem is it?  :)

Its not a big problem that requires you to put it into top priority but maybe after fixing the more important matters you can look into it :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

just tested mslug4 encrypted with the lastest patch and it still locks up when loading the romset

Share this post


Link to post
Share on other sites

+T+

 

Another bug I found.

 

In your build of FBA-XXX samsho5 and samsh5nd freeze FBA-XXX while loading either rom.

 

Both roms work fine in the 02/08 build.

Share this post


Link to post
Share on other sites

samsh5nd should be working now since it's just the old s rom problem again (check the README for CRC). samsho is the encrypted romset and so doesn't use a seperate s rom. I've removed the extra code that was causing the encrypted set of mslug4 to be broken. Perhaps this was causing problems for samsho as well (?).

 

http://www.thraxen.com/emu1/FBA-XXX_09-01_newsets_FIX3.zip

Edited by + T +

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I've replaced the samsho5 driver with a more recent one in the hope that this might help (again I don't have the encrypted set myself). However this driver was written for a newer version of the romset and I've simply substituted the CRCs for the current FBA-XXX set so who knows.

 

Unfortunately I'm not a coder, so things like this are the best I can do when problems arise. If anyone with more knowledge can help out then I'd very much appreciate it. :P

 

http://www.thraxen.com/emu1/FBA-XXX_09-01_newsets_FIX3a.zip

Edited by + T +

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...