Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
skymansxeno

Sorry...please Help Again

Recommended Posts

Hey, I got my mugen working really well on my computer (at least the sound and the picture and everything) but it still has a big problem.

 

Sometimes when it is trying to load the next character it shuts down and gives me a message like:

 

Shuting down Allegro

 

Exiting due to signal SIGSEGV

 

a bunch of numbers and gibberish I don't understand and at the bottom it says

Call frame traceback EIPS

 

or something like that. If someone could has a clue as to what the problem is I would much appreciate it if they could point me in the right direction or tell me I'm screwed if I'm screwed. :huh:

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

My Mugen has the same problem. This may be a side effect of using VDMS.

 

Lord knows what type of damage this error may be causing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm....I don't think it is a VDMS problem becuase I think it did this to me at least once before I used VDMS on it. BUT...I could be mistaken about that.

 

Thats interesting about the memory thing. But my computer does have a pretty good amount of memory. It doesn't have much ram though, thats for sure. :lol:

 

It's kind of good to know that I'm not the only one with this problem though. Maybe someone out there has solved it? :D

 

I hope its not doing any damage to my computer though. :lol: That scares the crap out of me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Before I upgraded the ram in my PC I would get allegro errors occasionally.

 

I am 95% sure that is what is causing your errors. And it is not damaging your PC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, that makes sense. I was planing on getting more ram this summer anyways. Guess I'll have to wait till then to play mugen correctly.

 

Thanks for the help. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know it's not much, but I have 512 megs of good ram on my computer. How much will I need? A gig? 2 gigs?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I know it's not much, but I have 512 megs of good ram on my computer. How much will I need? A gig? 2 gigs?

512 megs should be well enough.

That is how much I have and I have not had an allegro error since upgrading.

 

Perhaps you have a character that is programmed badly... that too can cause an allegro error.

 

Maybe your processor is too slow?

 

I have a Athlon 1.8 ghz myself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A Pentium 4 1.6ghz.

 

I think you're right about the characters. I may have to fill in the blanks on some of them. thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well shucks, I guess the ram isn't the problem. I will test this threory about the characters tonight on my computer. I somehow doubt this is the problem. I seem to remember that I had only a few characters when I first had mugen and it still did it. But maybe one of those characters is the problem. I will check tonight.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I tried playing Mugen last night with only a few characters in it, ken(from emuarena.it), lui kang (from mugentomb.cjb.net), psylock (from can't remember) and politank z (also from emuarena.it) and it still gave me the message. Let me tell you something interesting that happened to me while I was trying to use a screenpack in my Mugen. Having misread the instructions for it, I accidently put my select.def file in a subfolder of the data folder (the subfolder for the screenpack). When I did this and tried to open mugen, it gave the same exact message automatically; not just when it tried to load a character. And then I created a new folder to see if it did the same thing and it did. Is my mugen having trouble reading the select.def file of something?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...