registry = ipsRegistry::instance(); $this->settings =& $this->registry->fetchSettings(); } public function getOutput() { return; } public function replaceOutput($output, $key) { require_once( IPSLib::getAppDir('ibprobattle') . '/sources/battleHooks.php' ); $this->battleHook = new battleHooks( $this->registry ); return $this->battleHook->statsTopicView($output, $key); } } ?>registry = ipsRegistry::instance(); $this->settings =& $this->registry->fetchSettings(); } public function getOutput() { require_once( IPSLib::getAppDir('ibprobattle') . '/sources/battleHooks.php' ); $this->battleHook = new battleHooks( $this->registry ); return $this->battleHook->statsTopicViewJS(); } } ?> Raine did not work under MacOSX El Capitan 10.11.6 - Page 2 - Raine - 1Emulation.com

Jump to content

Welcome to 1Emulation.com
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Photo

Raine did not work under MacOSX El Capitan 10.11.6

- - - - -

  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#12
Tux

Tux

    Author of Raine

  • Emulator Author
  • 193 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nantes, France

If you have something to run windows programs on your mac you should be able to run the windows version normally...



#13
rrshier

rrshier

    Newbie Poster

  • Members+
  • 7 posts

Apologies for not including the encryption key, I think the below included link should work.  As for the comments about compilation and whether this is a file with viruses etc...  I am a valid developer of other pieces of software who just so happens to love the emulation world, and have been seeing fewer and fewer things being compiled for the mac platform. I hadn't seen the newest revision of this SW compiled and thought this was a good way to support this project.  Being a developer who has published on iOS and am working on some mac os x SW of my own, I wanted to see this newest revision working on my mac.  I hope this helps, and I would welcome any feedback :-)

 

https://mega.nz/#!lFl2VAja!IMULKo0cbg7HYp8v9StyZSk0oRIZNHHkY5Ls3ZEFQL4


Edited by rrshier, 23 September 2016 - 12:24 PM.


#14
tien_huu_1408

tien_huu_1408

    Novice

  • Members+
  • 23 posts
Thanks a lot for your work. I will try and report later!

#15
rrshier

rrshier

    Newbie Poster

  • Members+
  • 7 posts

Also here is a screenshot of this running in Mac OS X 10.12.

 

 

Attached Files


Edited by rrshier, 23 September 2016 - 02:17 PM.


#16
Tux

Tux

    Author of Raine

  • Emulator Author
  • 193 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nantes, France

Copy and paste the link to make it work, for some reason the forum stopped at the ! character which prompts for the decryption key.

For the lack of compiled stuff for recent osx : not really a surprise, they broke compatibility with some basic stuff in the name of security... We had to disable a lot of stuff in the osx version and use the C equivalent, which shouldn't be noticeably slower on modern hardware anyway, but it's still a hassle. Well even if it's still good hardware I wouldn't want a mac now, too much problem. The only mac I ever had until now was a powerpc mac mini, and I confess I installed linux on it too (but kept osx at the same time), osx was good a the time but feeling too "limited", like a "closed garden" like some people are saying...

Thanks for the link anyway ! I'll keep it like that for now...



#17
rrshier

rrshier

    Newbie Poster

  • Members+
  • 7 posts

Yeah, I develop iOS and Mac apps which is the primary reason I keep a mac.  I am also an embedded systems developer and chip designer, so I also HEAVILY use and develop for windows as well.

 

Sorry the link keeps not working.  When I look at it through my browser, I can see it come up with the link that I pasted into the message (on the actual message board).



#18
Robert

Robert

    Alchemist

  • User Admin
  • 11,409 posts
  • Gender:Male
  • Location:Land of Oz
You can download it 2 ways.

Either copy/paste the entire link into your browser;

or

click the link, then paste the red part in when it asks for the key.


EDIT: or click this -- https://mega.nz/#!lF...NHHkY5Ls3ZEFQL4

#19
tien_huu_1408

tien_huu_1408

    Novice

  • Members+
  • 23 posts

Also here is a screenshot of this running in Mac OS X 10.12.

 

Hi sir,

I could not make it work under 10.11.6. I don't know why. Hope you could help me resolve it. Thanks!

 

Problem report:

 

Process:               Raine [22779]

Path:                  /Applications/Raine v0.64.13.app/Contents/MacOS/Raine
Identifier:            org.vim.Raine
Version:               ???
Code Type:             X86 (Native)
Parent Process:        ??? [1]
Responsible:           Raine [22779]
User ID:               501
 
Date/Time:             2016-09-24 10:33:57.803 +0700
OS Version:            Mac OS X 10.11.6 (15G1004)
Report Version:        11
Anonymous UUID:        752862F8-4D25-D40C-CC9F-F5B375E16614
 
 
Time Awake Since Boot: 53000 seconds
 
System Integrity Protection: disabled
 
Crashed Thread:        0
 
Exception Type:        EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes:       0x0000000000000002, 0x0000000000000000
Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY
 
Application Specific Information:
dyld: launch, loading dependent libraries
 
Dyld Error Message:
  Library not loaded: /usr/local/opt/muparser/lib/libmuparser.2.dylib
  Referenced from: /Applications/Raine v0.64.13.app/Contents/MacOS/Raine
  Reason: image not found
 
Binary Images:
0x8fe20000 - 0x8fe54df7  dyld (360.22) <16F74106-838E-37A2-82C3-6B382F52101C> /usr/lib/dyld
0x9378e000 - 0x9378ffff  libSystem.B.dylib (1226.10.1) <BBE8292D-6EB4-3FBE-9269-0E3E20DE9128> /usr/lib/libSystem.B.dylib
0x93d42000 - 0x93d50ff7  libz.1.dylib (61.20.1) <34A8BA7F-AA56-322E-AC39-ADF8DDE53FF1> /usr/lib/libz.1.dylib
 
Model: MacBook5,1, BootROM MB51.007D.B03, 2 processors, Intel Core 2 Duo, 2.4 GHz, 8 GB, SMC 1.40f2
Graphics: NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9400M, PCI, 256 MB
Memory Module: BANK 0/DIMM0, 4 GB, DDR3, 1067 MHz, 0x029E, 0x434D33583447534431303636202020202020
Memory Module: BANK 0/DIMM1, 4 GB, DDR3, 1067 MHz, 0x029E, 0x434D33583447534431303636202020202020
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x8D), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.106.98.100.24)
Bluetooth: Version 4.4.6f1 17910, 3 services, 19 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Wi-Fi, AirPort, en1
Serial ATA Device: M4-CT256M4SSD2, 256.06 GB
Serial ATA Device: CSD CAZ250S, 250.06 GB
USB Device: USB Bus
USB Device: BRCM2046 Hub
USB Device: Bluetooth USB Host Controller
USB Device: USB Bus
USB Device: Apple Internal Keyboard / Trackpad
USB Device: IR Receiver
USB Device: USB Hub 2.0
USB Device: USB Hub 2.0
USB Device: USB Hub 2.0
USB Device: USB-PS/2 Optical Mouse
USB Device: Dell USB Keyboard
USB Device: USB 2.0 Bus
USB Device: Built-in iSight
USB Device: USB 2.0 Bus
Thunderbolt Bus: 

Attached Files


Edited by tien_huu_1408, 24 September 2016 - 03:34 AM.


#20
rrshier

rrshier

    Newbie Poster

  • Members+
  • 7 posts

It looks like you haven't installed some of the libraries necessary to run raine under OS X.  Look at the OS X thread where there are instructions on how to install the necessary libraries.



#21
Tux

Tux

    Author of Raine

  • Emulator Author
  • 193 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nantes, France

It looks like you haven't installed some of the libraries necessary to run raine under OS X.  Look at the OS X thread where there are instructions on how to install the necessary libraries.

 

I guess you talk about the readme.osx file ? But it was intended for developpers who want to compile it.

Osx end users who love to have something working out of the box would have some hard time with that.

I think muparser (the lib mentioned in the error message here) was statically linked.

But anyway the framework for sdl_sound is nowhere to be found and it was probably a serious problem for osx end users !

Oh well... !



#22
tien_huu_1408

tien_huu_1408

    Novice

  • Members+
  • 23 posts
How to fix it? Please give me your help!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users